NYMA - Concept
Menu
Sluit

NYMA

Concept

Lees meer

NYMA

Concept

NYMA is een oud fabrieksterrein dat zich ontwikkelt tot een nieuwe Nijmeegse hotspot. Vol bedrijven en activiteiten voor iedereen binnen en buiten de stad. Een terrein waar plek is voor creatief ondernemerschap: van oude ambachten tot high tech, van culturele festivals tot sport op hoog niveau.

 

NYMA zoekt ondernemers die open-minded en intrinsiek gemotiveerd zijn om samen te werken met andere ondernemers op het terrein. Ondernemers die hun deuren willen openstellen voor publiek en actief bijdragen aan de ontwikkeling van NYMA. Ondernemers die passen bij de Gebiedsvisie NYMA, het Ontwikkelplan en het concept: we play – create – share.

– We Play –

NYMA is de plek waar je ook mag spelen als je geen kind meer bent. Hier valt iets te beleven en te doen. Waar de gebouwen en openbare ruimte uitnodigend en toegankelijk zijn. Een gebied waar ‘spelen’ in de brede zin van het woord mogelijk is. Interactieve gaming, professionele gamingcompetities, ‘hackatons’ en ‘serious gaming’-events met toepassingen voor de zorg, onderwijs en bedrijfsleven. Buitensport, drone-flights, crossfit, skateboarden en binnensport.

– We Create –

Nijmegen creëert. Kijk maar naar het succes van de Honig en andere culturele broedplaatsen in de stad. NYMA kan hiervoor de nieuwe gecombineerde ruimte vormen. Voor ambachtelijke bedrijvigheid, voor cultuur en kunst. Ruimte voor werk, voor creatief en coöperatief ondernemerschap, waar ondernemers en werknemers kansen krijgen zich te ontplooien. Ruimte voor starters, nieuwe collectieven en de gevestigde ondernemers.

– We share –

Samen nieuwe dingen mogelijk maken, experimenteren en nieuwe concepten ontwikkelen. Geen ouderwets ‘concurrentiedenken’, maar de samenwerking opzoeken. Samen ervoor zorgen dat het ‘NYMAgevoel’ ontstaat en werken met het besef dat de som meer is dan de delen. Een open werksfeer; geen gesloten ateliers maar werkplaatsen die zoveel mogelijk open en toegankelijk zijn voor publiek en mede-ondernemers. Een gebied waar we het samen doen; ondernemers, bewoners, overheden en non-profit organisaties.

Interesse?

Spreekt ondernemen bij NYMA je wel aan? Leuk! Bekijk dan de mogelijkheden en neem contact met ons op. Je kunt uiteraard ook een kijkje nemen op het terrein en bij de ondernemers die (tijdelijk) in het gebied zijn gevestigd.

 

 

Deel met vrienden