NYMA - Ervaringen
Menu
Sluit

NYMA

Ervaringen

Lees meer

NYMA

Ervaringen

NYMA OUTDOOR GYM

Dennis Polman is eigenaar van NYMA OUTDOOR GYM. Tot een paar jaar geleden reed Dennis met zijn Mobile Outdoor Gym in regio Arnhem / Nijmegen rond om op verschillende plekken buiten training te geven. Op zoek naar de beste vaste stek kwam hij via omwegen uiteindelijk bij De Vasim terecht. Op het plein onder de grote boog van de brug De Oversteek; de perfecte plek voor buiten training.

Vier jaar later is NYMA OUTDOOR GYM dé buitensportschool van Nijmegen.

Hoe ga je met de nieuwe coronamaatregelen om? Eerst dicht en nu weer open.

“In maart van dit jaar waren we eindelijk door de lange donkere herfst-en winterdagen heen. De lente stond voor de deur. Opeens was daar de lockdown door het coronavirus. Ik dacht zoals vele anderen dat buiten sporten geen probleem zou zijn en juist goed voor de weerstand. Toch was de noodverordening keihard en moest ik ook mijn sportschool sluiten. Mentaal had ik een strijd, vooral met mezelf. Toen het echt niet anders meer kon heb ik mijn materialen aan mijn leden uitgeleend zodat zij in ieder geval thuis konden trainen. Mijn leden waren een grote steun net als mijn naaste omgeving. Regelmatig zat ik van de stress boven op de kast en relativeerde één van hen mij weer naar beneden. Maar ik probeerde de tijd nuttig te besteden door verder te bouwen aan de ‘Container Gym’”. Groot onderhoud aan de bestaande mobiele fitnessrekken en verder bouwen aan de nieuwe fitnessrekken rondom de zeecontainers. Dat alles hield mij uiteindelijk uit de depressie.”

“Opeens was er het nieuws dat we op 12 mei weer mochten buiten sporten. Eindelijk. Vanaf dat moment ging het elke dag weer een stukje beter. Eigenlijk is er voor NYMA OUTDOOR GYM weinig veranderd na het coronavirus. Behalve dan de algemene regels rondom coronahygiëne.”

Hoe kijk je tegen NYMA en de toekomst hiervan aan?

“Ik ben heel benieuwd naar de toekomst van het NYMAterrein als nieuwe culturele hotspot van Nijmegen. De plannen liggen in lijn met mijn eigen wens om het plein onder de brugbogen te ontwikkelen tot een groot sport- en speelplein. Vanaf het 1e moment dat ik het plein op reed zag ik het al voor me. Een groot plein vol met sportende en spelende mensen en kinderen. Samen met CrossFit Waalfront en Skatepark Waalhalla zijn we inmiddels al aardig op weg. Mijn eigen filosofie met NYMA OUTDOOR GYM past naadloos in de NYMAfilosofie: We Play, We Create, We Share. Wat mij betreft een perfecte match!”

CROSSFIT WAALFRONT

CrossFit Waalfront wil door kwalitatief goede lessen, uitstekende begeleiding en een gemoedelijke sfeer een sportschool zijn waar mensen zich altijd welkom voelen.

“Bij ons kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen en de algehele fitheid verbeteren. Denk hierbij aan krachttraining, conditie, gymnastiek en Olympisch gewichtheffen. Bij CrossFit Waalfront komen al deze disciplines samen waardoor er altijd gevarieerd getraind wordt. Het aspect wat ons onderscheid ten opzichte van andere sportscholen is het trainen in groepsverband. Doordat er in kleine groepen wordt getraind kan de coach iedereen persoonlijk begeleiden. We leggen de focus op het correct uitvoeren van alle bewegingen. Door het trainen in groepsverband ontstaat er een energieke en gemoedelijke sfeer”, aldus Arjen Smits, samen met zijn broer Hugo eigenaar van CrossFit Waalftont.

Op het moment dat alle sportscholen moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen is CrossFit gelijk een online platform gestart voor hun leden. “Dit hebben we gedaan aan de hand van dagelijkse homeworkouts, dagelijkse live workouts, webinars en een YouTube-kanaal. Daarnaast hebben we een uitleenservice opgesteld waardoor het mogelijk was om materiaal te lenen gedurende de sluiting van de sportschool. Hiermee wil CrossFit Waalfront laten zien dat ze zich verbonden voelt met hun leden ook al zijn ze niet fysiek aanwezig in de sportschool. Ook buiten de sportschool willen wij de mogelijkheid faciliteren voor leden om aan hun fitheid te werken.

Sinds 11 mei sporten de leden weer bij CrossFit Waalfront. Dit doen zij onder de beschutting van de bogen van de Oversteek op het plein van de Vasim. Een ideale plek om heerlijk buiten te trainen.

Met het NYMA-terrein bevindt CrossFit Waalfront zich op een unieke locatie wat zich wilt ontpoppen als een groot sport- en recreatieveld voor het stadsdeel Waalfront. Een plek waar vrienden, gezinnen en families samen komen. Door een nauwe samenwerking met de andere ondernemers die gevestigd zijn op het sport- en recreatieveld ontstaat er een plek vol energie, plezier en bedrijvigheid. Zowel voor de ondernemers als voor de bewoners van Waalfront.

Deel met vrienden