NYMA - Straks
Menu
Sluit

NYMA

Straks

Lees meer

NYMA

Straks

Een bruisende plek met vermaak voor iedereen in een industriële sfeer. Waar creatieve ondernemers samenwerken vanuit de principes van circulaire economie: We Play - Create – Share. Dat is NYMA.

Gebiedsvisie

NYMA wordt stap-voor-stap, organisch ontwikkeld. Er is geen vastomlijnd plan van hoe het gaat worden. Wel is een Gebiedsvisie NYMA opgesteld, die richting geeft aan de ontwikkeling:

NYMA biedt ondernemers ruimte om te onderzoeken en met elkaar nieuwe ideeën neer te zetten. Op het gebied van creatief (ambachtelijk) ondernemen, sport en spel, cultuur en evenementen. Ruimte ook voor bezoekers om nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe producten te zien en te ervaren, evenementen te bezoeken of gewoon te genieten van de horeca aan het water.

Toekomstige NYMAondernemers stellen duurzaamheid centraal in hun bedrijfsvoering. We Play – Create – Share is het leidende idee. Waarbij ook wordt uitgegaan van de inzet van lokale kennis en kracht. NYMA moet vooral een plek worden waar van alles te doen is, waar het bruist, waar je als ondernemer en bezoeker je blik verruimt. Niet alleen ’s avonds, maar ook overdag én voor iedereen.

De selectie van toekomstige ondernemers en initiatieven voor NYMA gebeurt vanuit deze visie.

Openbare ruimte

De openbare ruimte rondom het NYMA-terrein wordt anders ingericht. Het gebied moet meer open en uitnodigend worden, en beter aansluiten op de omgeving.

In samenwerking met Gemeente Nijmegen en ARK Rewilding Nijmegen wordt gewerkt aan een revolutionaire inrichting van de openbare ruimte. Er komt plek voor natuur en natuurlijke processen, waarbij een prachtige nieuwe balans zal ontstaan tussen mens en groen. NYMA vervult daarbij een pioniersrol. Het is het eerste echte Urban Rewilding project van Nederland!

Lees meer over NYMA nu en over de geschiedenis.

Deel met vrienden