NYMA - Even voorstellen: Eric-Jan de Rooij (Lingotto vastgoedontwikkeling)
Menu
Sluit
Business

Even voorstellen: Eric-Jan de Rooij (Lingotto vastgoedontwikkeling)

Gepubliceerd: 16 maart '21
Lees meer
Business

Even voorstellen: Eric-Jan de Rooij (Lingotto vastgoedontwikkeling)

Gepubliceerd: 16 maart '21

Eric-Jan de Rooij werkt bij Vastgoedontwikkelaar Lingotto en is betrokken bij de gebiedsontwikkeling van NYMA en herontwikkeling van De Vasim in het bijzonder.

Waarom is Lingotto voor NYMA gevallen?

Al in 2008 deden we mee met een ideeënprijsvraag voor De Vasim. We werden toen 2e, de plannen waren denk ik nog te vroeg. Het is echt een uniek gebouw in Nederland en de ruigheid van het NYMAterrein als geheel is heel aantrekkelijk. Met De Oversteek en ontwikkeling van het Waalfront is de stad hier nu aan toe.

Wat gaat Lingotto doen bij NYMA?

De afgelopen 2 jaar hebben we nauw met de ondernemerscoöperatie en de gemeente samengewerkt om het transformatiekader voor NYMA op te stellen. We hebben afgesproken om samen met de KlokGroep nu als 1e de hoognodige renovatie van De Vasim uit te voeren en dit te behouden als een belangrijke ontmoetingsplaats voor cultuur, creativiteit en evenementen, aangevuld met sportvoorzieningen voor de buurt.

Wat kunnen ondernemers van Lingotto verwachten?

Wij denken in onze aanpak altijd sterk vanuit de plek en vinden het belangrijk om hier precies de juiste ‘toon’ aan te slaan. Daarom werken we in vrijwel al onze projecten nauw samen met de gebruikers van het gebouw. We kunnen helaas niet alle wensen vervullen maar proberen met gevoel voort te bouwen op alle mooie dingen die in het NYMAgebied en de Honig zijn ontstaan in de afgelopen jaren.

Wat is voor jou het echte NYMAgevoel en hoe zie je dit in de toekomst?

Toen we werden geselecteerd was een belangrijke voorwaarde dat NYMA experimenteel en vernieuwend zou blijven. Dat beschrijft het echte NYMA goed. Samen met ruimte voor ondernemerschap, maar dat is tegelijk de grootste uitdaging. Verandering vinden we met zijn allen namelijk ook best lastig.

Hoe gaat Lingotto bijdragen aan de NYMAidentiteit; we- play -we create en we share?

Als alle ondernemers enthousiast blijven denk ik dat De Vasim met de mix aan functies letterlijk de verbeelding wordt van deze 3 waarden. NYMA is een ruwe diamant in de stad en in 2 á 3 jaar the place to be.

 

Deel met vrienden