NYMA - Ruimte voor de natuur op NYMA-terrein
Menu
Sluit
Toekomst

Ruimte voor de natuur op NYMA-terrein

Gepubliceerd: 9 februari '21
Lees meer
Toekomst

Ruimte voor de natuur op NYMA-terrein

Gepubliceerd: 9 februari '21

De gemeente blaast het NYMAgebied samen met ondernemers en ontwikkelaars nieuw leven in. Het wordt een plek voor creatief ondernemen: van ‘oude’ ambachten tot hightech activiteiten en van culturele festivals tot hoog niveau sport. Met oog voor natuur en duurzaamheid.

De gemeente wil bij de herontwikkeling van het NYMA-terrein de natuur een kans geven. Door de natuurlijke omgeving op het terrein voor zichzelf te laten zorgen, verwildert deze. Zo herstelt het landschap zich en krijgen dieren en planten meer bestaansmogelijkheden.

Natuurproject

Om de mogelijkheden voor zo’n natuurproject te onderzoeken, sluit de gemeente een intentieovereenkomst met Stichting Ark, een organisatie voor natuurbescherming en natuurbeheer. Gemeente en Ark bekijken samen hoe dit ‘rewilding project’ vorm kan krijgen in het NYMA-gebied en hoe zij daarin kunnen samenwerken.

 

Deel met vrienden