NYMA - Beeldkwaliteitsplan en transformatiekader voor NYMA vastgesteld
Menu
Sluit
Toekomst

Beeldkwaliteitsplan en transformatiekader voor NYMA vastgesteld

Gepubliceerd: 14 Juli '20
Lees meer
Toekomst

Beeldkwaliteitsplan en transformatiekader voor NYMA vastgesteld

Gepubliceerd: 14 Juli '20

Opnieuw is er mooi NYMA nieuws!

Op 14 juli zijn het beeldkwaliteitsplan en transformatiekader voor NYMA vastgesteld in het college van burgemeester en wethouders. Hierin staan regels voor de vormgeving van de gebouwen en de openbare ruimte. Die zijn nodig, omdat NYMA niet in één keer wordt ontwikkeld maar in fases. Soms zijn er tijdelijke initiatieven, een andere keer wordt een gebouw voor de langere termijn opgeknapt.

Om de kwaliteit en de eenheid van het gebied te bewaken, zijn er verschillende historische en stedenbouwkundige uitgangspunten vastgelegd. Zowel de verbouw, nieuwbouw als de vormgeving van het omliggende terrein krijgen hiermee een basis, die ervoor zorgt dat de landschappelijke en industriële kenmerken van het gebied overeind blijven en/of versterkt worden.

Download het transformatiekader. 

Ondernemers geselecteerd

Inmiddels is ook bekend welke ondernemers die een plan voor een plek op NYMA hebben ingediend, zijn uitgenodigd om na de zomervakantie door te praten over vestiging in het gebied. In totaal gaat het om  zo’n 50 tot 60 ondernemers op het vlak van de maakindustrie, sport, horeca, cultuur en ontspanning.

Renovatie gebouwen

Vanaf september krijgen ook de 1e renovatiewerkzaamheden een vervolg. Het gaat om het wind- en waterdicht maken van 2 fabriekshallen van de voormalige CP-Kelcofabriek, naast skatehal Waalhalla. Het Ontwikkelteam NYMA werkt hiervoor samen met de WIL Groep, een Nijmeegs opleidingscentrum dat werkzoekenden schoolt en begeleidt naar werk. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op NYMA? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

Deel met vrienden